Grunnleggende rørleggerverktøy for hjemmet ditt

Rørleggerproblemer er vanlig, spesielt når du bor i et gammelt hus. Boliger med innvendig rørleggersystem vil etter hvert presentere tresko og lekkasjer som du kan håndtere. Det er derfor et rørleggersett bør være en viktig del av verktøysamlingen hjemme.

Det er et stort antall rørleggerverktøy på markedet, men det er bare noen få ting du trenger. Impulskjøp av verktøy vil føre deg til enheter som vil ende opp som unødvendig og som ikke passer for rørleggerproblemer hjemme. Du bør også kjøpe verktøy som du synes er enkle å bruke. Verktøy som passer perfekt til “følelsen” din vil gjøre fikseringen mye enklere og komfortabel. De vil også redusere risikoen for problemer fra din side som blåmerker og blemmer på hendene.

Blant de viktige verktøyene du bør ha i rørleggersettet ditt er den justerbare rørnøkkelen. Dette verktøyet er ikonet for alle rørleggerverktøy og er ganske viktig i rørleggerarbeid hjemme. En justerbar rørnøkkel brukes til å gripe rundt gjenstander som rør. De takkede tennene gjør det enkelt å gripe, samt å stramme og løsne rør. Justerbare rørnøkler kommer i mange former og størrelser som kan gi innflytelse for arbeidet ditt.

Justerbare skiftenøkler kan imidlertid skade rør på grunn av de taggete tenner. For å unngå dette kan du dekke tennene med gaffatape eller pakke den inn med klut. En annen skiftenøkkel du bør ha er halvmånenøkkelen. Dette verktøyet vil hjelpe deg med å håndtere gjengede tilpasninger. Den har et tommelhjul som lar deg justere grepet på skiftenøkkelen. De fleste halvmånenøkler har ingen taggete tenner, så du vil ikke støte på skader på rør og andre rørleggerinventar.
Å ha et sett med tang er også nødvendig i rørleggersettet. Tang trengs for å stramme og løsne muttere eller beslag samt holde rør og beslag for lodding.

Men bortsett fra gripeverktøyene, trenger du også et verktøy for å forhindre lekkasje. For å håndtere lekkasjer er det et must at du har en teflontape i rørleggerverktøykassen din. Teflontape er rimelige tynne hvite tape som brukes til å tette rørtråder når de er skjøtet sammen. Denne tapen er veldig allsidig at den også kan brukes til å forsegle luft og gass fra å lekke fra de gjengede koblingene til rørene dine.

Hacksager og rørkuttere er også må-ha-verktøy for rørleggerarbeid. En baufil brukes til å kutte metall- og plastrør samt skruer, muttere og bolter. Rørkuttere på den annen side er C-formede kuttere som brukes til å kutte kobberrør for et jevnt og firkantet kutt perfekt for montering av skjøter.

For å fullføre rørleggersettet ditt, bør du også få tak i verktøy for tilstopping som vasken eller skapskruen. En vaskeskrue er et verdifullt rørleggerverktøy som brukes til å fjerne og bryte tresko fra vasker og kar. Men dette verktøyet kan ikke brukes på toaletter siden toaletter er vannklosett og krever en annen type verktøy. For å tømme toaletter må du ha med deg en skapskrue. Skapskruer og vaskeskruer er ikke utskiftbare når det gjelder bruk siden begge er laget for et annet formål.

Du vil aldri vite når du får rørleggerproblemer hjemme, så det er best at du har ditt eget rørleggersett med deg. Rørlegger Trondheim verktøy er ganske rimelige, så det vil ikke være noe problem for budsjettet å ha deg selv. Bare husk alltid å få de grunnleggende verktøyene først når du kjøper rørleggerverktøy. Du kan få flere verktøy senere.

Leave a comment

Your email address will not be published.